Ποια είσαι Μαργιώρα;

Ποια είσαι Μαργιώρα;

Η Μαργιώρα Βλαστάρη (1885-1963), γέννημα θρέμμα της Κύθνου, υπήρξε μια ισχυρή γυναίκα και εμβληματική παρουσία στη ζωή του νησιού. Ήταν παντρεμένη με τον γιατρό και φαρμακοποιό Ιωάννη Μενεΐδη (1887-1945), είχαν τρεις γιούς καθώς και μια ψυχοκόρη.

Το σπίτι της λοιπόν, ένα εντυπωσιακό αρχοντικό στην είσοδο της Χώρας που έφτιαξε ο παππούς της Δημήτριος Σταθόπουλος το 1866, βουλευτής στα χρόνια του Όθωνα, αποφάσισε ο σημερινός ιδιοκτήτης του και δισέγγονός της Φώντας Διαλεισμάς να ξαναζωντανέψει και μαζί με τον καλό του φίλο Μιχάλη Δανεσσή και να δημιουργήσουν εκεί το καλοκαίρι του 2020 ένα χώρο που γίνονται πολλά γύρω από τη γεύση και όχι μόνο. Εστιατόριο για δείπνο αλλά και για πρωινό, wine και cocktail bar, ένα μικρό shop/delicatessen με εκλεκτά προϊόντα μικρών ελλήνων παραγωγών και μια κρυφή αυλή που εκτός των άλλων στεγάζει και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μερικά από τα πολλά πρόσωπα της Μαργιώρας.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας κι ανακαλύψτε όλες τις ταυτότητές της…

Η Ομάδα της Μαργιώρας

Ο Φώντας ήρθε στην Κύθνο πρώτη φορά στη ζωή του σε ηλικία 22 ημερών. Από τότε, δεν έχει μείνει μακριά της για περισσότερο από λίγους μήνες (αχ αυτό το lock down). Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, είναι φέρελπις οινοχόος, έχει διδάξει σε αρχιτεκτονικές σχολές ενώ είναι και υποψήφιος διδάκτορας σε αυτήν της Αθήνας. Η Μαργιώρα είναι γι’ αυτόν ο τρόπος του να συστήσει σε όλους τους επισκέπτες της τη δική του Κύθνο, τα Θερμιά όπως τα γνώρισε και τα αγαπά από τον πρώτο μήνα της ζωής του.

Ο Μιχάλης είναι εκ μεταγραφής Θερμιώτης. Εργάζεται ως εμπορικός διευθυντής καταπιάνεται με ακόμα πιο πολλά πράγματα και οργανώνει τους πάντες και τα πάντα, συνήθως με τη βοήθεια του excel που τόσο λατρεύει. Ο Μιχάλης, ο οποίος λιώνει την έννοια multitasking έχοντας γνώσεις σε όσα πεδία χρειάζεται και σε άλλα τόσα που μάλλον δεν θα χρειαστεί ποτέ, πληροφορική, στατιστική, διοίκηση επιχειρήσεων, οργάνωση, αποκριάτικα είδη, facepainting (και η λίστα δεν κλείνει με τίποτα) και βουαλά!

Φώντας Διαλεισμάς

Μιχάλης Δανεσσής